易攝網

查看: 2782|回復: 3

Fujifilm X10 演唱會拍攝

首先「我沒有先天良好攝影技術,所以影出來的Samples 未必好,別

基本上呢家相機係日光/光條足夠下應該沒什麼問題,
而事實X10 係光線足夠下真的不弱,而且跟m3/4 不相上下 (相比係EPL系列)
所以就不多討論呢部機係日光同人像,因為我都Post 過一些Samples

好啦,好玩的地方就係
琴日去左聽Concert 本來想帶A77 同Zeiss 去影,
不過都唔係好鐘意去影相,因為想享受現場音樂。
但都帶左部X10 去Snap幾張,
對焦反應雖然有時候迷焦,但都不過不失,
而且細細部掛係心口想影先影,最Surprise 係出來ge相都唔差,
全Jpeg 直出,只有Crop 連光暗,WB 咩都無修改。

除左第一張黑白加左字。「黑白都係用機身個B/W Mode"

全輯係|http://www.facebook.com/media/se ... 11227751&type=1

因為呢首歌我最愛,所以錄左1分鐘作分享。無全首!(單手手持所以好震)
HD Video | http://www.facebook.com/photo.ph ... ;type=2&theater

評分

參與人數 1EC分 +3 收起 理由
慕兵 + 3 精彩作品 絕對好機!!!

查看全部評分

回復 #1 lavonn 的帖子

你無買錯