易攝網

查看: 2991|回復: 5

想問下Sigma APO 50-150mm F2.8 II EX DC HSM

想問下Sigma APO 50-150mm F2.8 II EX DC HSM

有冇巴打用過?成像靚唔靚?同埋知唔知依家埋緊幾錢?

我自己係用緊600D + S17-50 F2.8

600D計返實際焦距好似X1.6,即係我拉到150mm其實就已經係FF機拉到240MM,係唔係咁計嫁?

我諗住如果買70-200咁我中間會唔見左20MM不如睇下50-150幾錢會唔會平過70-200
70-200 吾怕唔見左20MM你行前行後就冇事
50-150你想射出D都吾得
如果影人,50-150好用D!
原帖由 lkk12946 於 2011-12-8 06:49 PM 發表

有冇巴打用過?成像靚唔靚?同埋知唔知依家埋緊幾錢?

我自己係用緊600D + S17-50 F2.8

600D計返實際焦距好似X1.6,即係我拉到150mm其實就已經係FF機拉到 ...

這枝鏡頭,優勢是 輕d,780g

不過都是建議等 2手(不過呢枝比較少)
我又係600d,但50-500sigma重正,一槍過去到500,吾洗再買其他長炮^^