易攝網

查看: 13076|回復: 70

Samsung 機 相片分享

Samsung 無反相機 是冷門系列之一  雖然比較少人用  可是質素很不錯

開貼之目的: 是讓更多人知道這種機的存~~讓攝影者選購機時有更多選擇

歡迎各路英雄指點~~~更加歡迎各位使用Samsung 機的師兄分享相片~~謝謝~!!!

本人使用的是NX100

評分

參與人數 2EC分 +7 收起 理由
geolucas + 4 精彩作品
JxR + 3 NICE

查看全部評分

NX100+20-50

NX100+20-50

評分

參與人數 1EC分 +1 收起 理由
JxR + 1 熱心分享

查看全部評分

SIII得嗎?
原帖由 dodo 於 2013-1-18 12:57 AM 發表
SIII得嗎?

歡迎~~~ 請寫埋係咩野機

NX100 + 16MM

897_2012120915325200_20121209_153252-2 by Tongchar, on Flickr

Galaxy Note I

評分

參與人數 2EC分 +2 收起 理由
samuelliveip + 1 精彩作品
geolucas + 1 精彩作品

查看全部評分

NX100 + 20-50mm

評分

參與人數 1EC分 +1 收起 理由
samuelliveip + 1 精彩作品

查看全部評分

NX100 + 20-50mm
師兄~~你NX100 同 NX200 你都有~~
http://www.ecpz.net/blog.php?tid=122478

小弟用Samsung相機既作品, 支持一下
相機係

samsung wb系列算係不錯既旅行系列, 我部係Samsung wb700有曬psam, 24mm-432mm 非常方便. 又有得長曝, 價錢我買既時候只需1000hkd. 性價比之選 去旅行一身鬆 !

Flickr 上 Antoniotam483929_131198430356636_2065941817_n

小弟同女友自拍, 係Brussels 一條購物街, 落支腳仔自拍 XD

Flickr 上 Antoniotam未命名相片

長曝都有唔錯既表現.

評分

參與人數 1EC分 +5 收起 理由
geolucas + 5 好靚啊~

查看全部評分

原帖由 samuelliveip 於 2013-1-23 23:39 發表
師兄~~你NX100 同 NX200 你都有~~

NX100 係好耐之前了
原帖由 AntonioTam 於 2013-1-24 00:07 發表
http://www.ecpz.net/blog.php?tid=122478

相機係

samsung wb系列算係不錯既旅行系列, 我部係Samsung wb700有曬psam, 24mm-432mm 非常方便. 又有得長曝, 價錢我買既 ...

師兄的作品好靚啊
器材完全唔係重點!
原帖由 AntonioTam 於 2013-1-24 12:07 AM 發表

相機係

samsung wb系列算係不錯既旅行系列, 我部係Samsung wb700有曬psam, 24mm-432mm 非常方便. 又有得長曝, 價錢我買既 ...

哎呀用曬D分讚唔到TIM~後補~不過真係好正~~你戈部機~~之前我都想買A

回復 #14 samuelliveip 的帖子

最重要部機24-432 真係好方便 !  我覺得構圖方便 ! 我上次旅行其實帶埋NEX3 但係1855 限制實在太多!
不過部機冇咩點用lu. 入左塵.

而家想試下用x100 影下人文.
原帖由 AntonioTam 於 2013-1-24 12:35 AM 發表
最重要部機24-432 真係好方便 !  我覺得構圖方便 ! 我上次旅行其實帶埋NEX3 但係1855 限制實在太多!
不過部機冇咩點用lu. 入左塵.

而家想試下用x100 影下人文.

好~~期待師兄作品~~
NX100 + 大姑媽 55mm F1.8

評分

JxR + 1 NICE
samuelliveip + 1 熱心分享

查看全部評分

NX100 + 30MMF2

S3~~  今日日落係一號廣場度影

評分

JxR + 1 熱心分享