易攝網

返回列表 發新帖
樓主: 幽浮澳門

N家轉會計劃詢問

論ISO 6D 唔好得幾多,為ISO選佢的確冇乜意義。
6D 賣點係輕便,便宜,WIFI。
但 set 毎 WB 都要入MENU,又得一個轉盤,用起黎好噁血,除非你只用AUTO。

5D3 可以 mon 埋收音,(6D唔知有冇),對焦同操作都方便好多,有啲情況,用5D3 戈個影左幾張,用6D戈個分分鐘仲搞緊個 setting.

另外你重視拍片,買部 sony 好過啦,功能強D。(指拍片)
5D3+2470II 2.8+135L

5D3+1635+70200+35L+85L

幽浮澳門 發表於 2013-6-15 06:39 PM
香港的毒氣室是?

香港尖沙咀國際廣場20樓,canon show room 各款相機鏡頭任試~
小小人II 發表於 2013-7-25 12:20 AM
香港尖沙咀國際廣場20樓,canon show room 各款相機鏡頭任試~

我個人唔覺得6D 個ISO 好過5D3..... 如果佢ISO 好咁多.... 部5D3貴咁多 重做乜要買佢
卡卡西 發表於 2013-7-26 12:17 AM
我個人唔覺得6D 個ISO 好過5D3..... 如果佢ISO 好咁多.... 部5D3貴咁多 重做乜要買佢 ...

因為6D輕便,5D3勝在機身功能強,各有各好~
ISO方面6D的確抹得好靚,5D3細節較多
有錢Mark iii
手緊6d