易攝網

查看: 45258|回復: 283

[出售] [9/7]UPDATED 攝影器材代買 有商業登記 平過澳門N多

唔能做 你地鐘意去餅鋪麗B買貴野既慢慢
有搵我買開野既歡迎搵我

回數字叔叔
如果我間鋪頂唔到一年 我拎枝小黑六上黎搞抽獎 頂到你自動係ecpz摺埋 你自己講既

評分

參與人數 4EC分 +9 收起 理由
joe_kan + 2 鼓勵一下
felixevo4 + 2 鼓勵一下
IMPREZA + 3 熱心分享
alexsio + 2 熱心幫人

查看全部評分

我淨係想知樓主舖頭晌邊…多個地方買下野…如方便,煩請PM...

另外…人地未做生意咒人做唔成,做到又話唔信,咁佢都生RR晌度覆緊你啦,會有咩事…咁大個人,與其浪費時間同個後生仔打嘴炮,不如陪下屋企人或者影多幾張靚相好過啦…睇到都覺得好笑。

咪係! 断人米路、有如殺人父母。  發表於 2016-6-25 08:29 AM
原來系數碼暴龍。我之前黎過!
你的服務與你囗中的不對稱~
真心覺得你講一套做一套。
尹完一次後,絕對不會有第二次,亦不會介紹朋友幫襯。
579101 發表於 2016-6-22 06:36 PM
轉眼已經成年,做個商業登記,開間鋪有幾難,撐一百年都得,只要有個有錢老豆!!
希望樓主係靠自已實力, ...

我屋企冇錢,我冇個有錢老豆但我都系自己靠雙手做到自己事業,
我有一班熟客,唔系因為我老豆有錢.
而系我做既服務人地覺得好.會介紹客比我.
成盤生意我屋企冇比過1蚊我...
你個觀念系話比人知屋企個老豆冇錢就做乜都死.
Sorry , 呢個諗法好唔成熟...
如果你否定只要努力就可以做到目標既,咁閣下即管試下.

多謝賜教
我係絕對老屎忽, 睇左一下總結兩個字:代溝。好似老豆同個仔係度嘈咁
呢個世界需要正能量,人也需要

我覺得任何人熱情地要去做任何事,只要不是犯法害人,只要不是會去死;別人不應潑冷水 .
那些會預知一定失敗的人,都是自以為是的, nothing is impossible .

很多路都必須自已走過,失敗也是必須要經過的。就好像小朋友學習任何新事物一樣;
那些不鼓勵而是在指指點點的人,可能是出於好意,但更多的是會做成負面的效果。

我們做任何事都需要鼓勵, 在鼓勵下失敗也是帶出正能量的。
沒有人喜歡在大眾面前被別人指點,經歷和年齡可能會令一些人表現比較正面和冷靜。
在小朋友或年青人身上多數會轉化為負面訊息。

如果指點的人用pm的方式,我相信整個氣氛會完全不一樣。不必要在大眾面前展示自已的好意和能力。

我對樓主的初衷是很讚賞的,有熱誠,有行動力。
請樓主冷靜,已經一段時間了,要學會冷靜面對這些.

每個人的表達方式和言語技巧都不一樣。你聽起來不懷好意的,事實並不一定這樣。
很多時,別人的言語總包括很有用的訊息,接受有用的,不要放大沒用的。

這帖已滿滿的負能量,請版主把這主題關了吧。
師兄麻煩報價
有得做
thomas0710 發表於 2015-6-29 03:55 PM
有得做

其實我個個星期都走轉香港有野搞 順便搵下零用錢買鏡
師兄,講真我覺得真係做得起!
你睇下呢個二手區,大把二手價都仲貴過香港新機
支持你呀!
IMPREZA 發表於 2015-6-29 02:53 PM
師兄麻煩報價

唔知你係咪認真要買 睇到得2間鋪有 呢個好難報價 你可以WhatsApp 11000HKD果間問下佢有無貨先 有既話我幫你托返黎11500HKD 抵到爆

買就梗買,澳門之前賣13xxx重要話識老細,我了解下再覆你,不過冇實物full pay有d難度  發表於 2015-6-29 06:22 PM
leong113 發表於 2015-6-29 04:18 PM
師兄,講真我覺得真係做得起!
你睇下呢個二手區,大把二手價都仲貴過香港新機
支持你呀! ...

我中學雞渣 鐘意影相無畢直 咪搞下小生意囉
一個安全問題?錢幾時比你,比左你,你走數,對我地來講又沒什麼保障?買左返來先比錢?對你來講,又唔是好公平,到時D人唔要,你又企是到

等我努力草到第一桶金先 到時收訂唔洗full pay 哈哈  發表於 2015-6-29 05:21 PM
我諗呢個先係重點,反而加多三幾百手續費(或代運費),好多師兄都樂意俾。  發表於 2015-6-29 05:13 PM
tiredbaby 發表於 2015-6-29 04:41 PM
一個安全問題?錢幾時比你,比左你,你走數,對我地來講又沒什麼保障?買左返來先比錢?對你來講,又唔是好公平,到 ...

要先比全數呀 因為我中學生 真係無本 大家講個信字 我相信買相機呢類貴價野如果我真係走數既話你報警都好快捉到我 同埋我呢個壇ACCOUNT係用ISP EMAIL開(唔明既可以GOOGLE睇下) 真係IP都唔洗CHECK都拉到我 警察搵我易過借火

呢個壇ACCOUNT係用ISP EMAIL開 , IP都唔洗CHECK都拉到我 << 少年 , 我覺得你要番去讀多幾年書 呢個科林 周不時 有拎開分身號放野 我講左D咩 自己參透下   發表於 2015-6-29 09:37 PM
Mathewson 發表於 2015-6-29 05:01 PM
要先比全數呀 因為我中學生 真係無本 大家講個信字 我相信買相機呢類貴價野如果我真係走數既話你報警都好 ...

算吧啦,後生仔,將心比心,你會將一萬幾仟先比一個陌生人嗎,這個是現實世界。
heyguman 發表於 2015-6-29 05:43 PM
算吧啦,後生仔,將心比心,你會將一萬幾仟先比一個陌生人嗎,這個是現實世界。 ...

有曬證明都唔信既話我無法........
講真,我都吾太敢用一萬幾千去買個呢個信任
或者可以成立返一間公司,再用公司去收錢開單?
咁會吾會比較有信心?

今晚我可能問下屋企人可唔可以用佢間鋪頭黎交收 可能會有D信心掛  發表於 2015-6-29 05:57 PM
6000蚊以下既野先交50%訂 到貨再比尾數 岩岩賣左我隻心愛既Apple Watch拎左三千蚊本返黎
啱數,有得念
快d落單 我要搵返我隻心愛既apple watch返黎
師兄.請問我點樣先至知道我要買的東西的價格呢? 在(格價網)看到的價錢同現實的都唔同。咁...我應該點呀?  
harrison 發表於 2015-6-29 07:10 PM
http://m.price.com.hk/quote_details.php?p=166289&price=10556958&mc_id=884&src=N

代購咩價

big camera信譽唔係幾好wo 我幫大家買野之前會做足功課先 哈哈