易攝網

樓主: Mathewson

[出售] [9/7]UPDATED 攝影器材代買 有商業登記 平過澳門N多

樓主真係個EQ好低,做生意更有人講,唔通個個都讚你,有無見麗B美心,打開門做生意有無用粗口問候個客,就算你贏晒,其他人睇到,都一定唔幫襯你,因為有乜問題你就小人,都費事同你嘈!
生意求財唔係求氣,自已開個貼,傻到同人頂咀,頂完小完你得到乜,就係一肚氣及做唔成生意,咁你話自已係唔係失敗,成日話人老x忽,唔係人地老x忽,係你自已唔夠班!

Mathewson 發表於 2015-7-26 09:32 PM
岩曬 完全正確

我非常支持樓主 同埋我想講呢D老人家講既野左耳入右耳出就好了, 同佢地講係曬氣嫁! 我覺得你理佢地反而洩抵哥個係你自己.

同埋而家係人地托你去香港買野, 唔係你求人比生意你做. 所以你完全唔洗理D態度唔好既人!!!

tiredbaby 發表於 2015-7-25 10:18 PM
好心你就唔好系到搞事,玩野,你就搵第2個,唔好搞我,我只是問下,問完我就算,你要搞,你搞第2個 ...

頂, 你叫佢搞第二個, 佢就來搞我, 陰公呀

笑左  發表於 2015-7-26 11:24 PM
uncle_magg 發表於 2015-7-26 10:47 PM
頂, 你叫佢搞第二個, 佢就來搞我, 陰公呀

呢度之前我冇引用回覆過你, 係你自己撩起, po我以前開果d貼
你自己對號入座, 唔好話人

得啦得啦, 你唔好陰公, 我知道乜都被你預視到, 問題都被你點出晒, 感謝你老前輩曾經好心出黎提醒後輩 我明撚晒ga la
579101 發表於 2015-7-26 10:14 PM
5千5係你自已要講,十五萬你都可以講,你既自由,你唔講無人迫到你!!
不過,你咁講即係5千5係貨價,唔 ...

你鐘意啦狗 食不到的提子是酸的
fongng1210 發表於 2015-7-26 10:40 PM
我非常支持樓主 同埋我想講呢D老人家講既野左耳入右耳出就好了, 同佢地講係曬氣嫁! 我覺得你理佢地反而洩 ...

講得好 正合我意
a95116171 發表於 2015-7-26 10:51 PM
呢度之前我冇引用回覆過你, 係你自己撩起, po我以前開果d貼
你自己對號入座, 唔好話人

我地要多謝老野講書比我地後生仔聽呀
老人家永遠咩都岩曬 永遠人生經驗最多
好多謝你呀叔叔同數字人
唔怕講埋出黎
我屋企好撚窮既 借貴理借左一百幾十個
鋪我租左 貨我返左一部份
我都知你話我借貴理係廢青架啦 而加自認自己係廢青先啦我
到時開張你2個前輩我實邀請你地落黎同我現場慢慢講人生經驗
玩相機經驗小 去香港經驗小 唔識同人相處
唔知點服務D無賴搞屎棍唔買野既人
小弟仲有好多野想跟你兩個無賴學
到時早D到 飲多D
想安安靜靜休息一個月 到時一次過收你兩條撚樣皮都唔得既 係都要我而加即刻收
支持年輕人自食其力,樓主比好多年輕人好好多了,不過盡量要平心靜氣,畢竟社會中人人價值觀吾同,有不同意見在所難免。

上面過有位師兄話政府做商業登記好慢,但我無記錯我十年前做一人商業登記係即時搞即時有得羅。何況係十年後既今日。
00111070 發表於 2015-7-26 11:58 PM
支持年輕人自食其力,樓主比好多年輕人好好多了,不過盡量要平心靜氣,畢竟社會中人人價值觀吾同,有不同意 ...

老前輩話慢一定慢架啦 你呢個廢青垃圾竟然敢否認佢地? 係咪想比佢地圍攻你呀
樓主,何必與豬在泥濘中搏鬥呢?

平心而論,明眼人一睇就知佢地係衝著你黎嫁啦,陰謀論少少,佢地有可能係澳門店舖既打手tim
反正同佢地"討論"並吾會得出結果,或者可以試試忽略佢地
因為係度嘈,始終輸蝕既係你,咁咪正中佢地下懷囉.

我諗,呢個貼係想幫澳門人買正常價錢貨,不被食水深既店舖大咬,同時自己亦都賺少少水腳錢,係公平自由既市場中,消費者有權去選擇任何正當途徑得來既貨品,而對於賣家,賺同蝕都與與人無尤,對於"塞錢入你袋"既"警世良言",聽完覺得啱聽咪真係塞錢入你袋囉,吾啱聽既,真係濕佢都有味啦,佢地究竟係"塞錢入你袋"還是"打手"又或者係"花生友",係旁人眼中自有答案!

OPENFOREVER 發表於 2015-6-29 09:41 PM
btw 如果真係搞起左 不如團購老鏡
老鏡 呢個市場 前途無可限量

老鏡有淘寶甘大個市場,澳門玩家太少,玩電影鏡的土豪又得果幾個
就算幫人ebay代購,賺的唔多,鏡頭有問題手尾又長
有Ching叫我代購,連訂金都唔肯比,另外試過幫人買左翻來仲要比人走數
宜家代購只限幾個熟人,出貼賣鏡只為呃點擊
雖然我賣得貴
點解叔叔同數字人仲唔入黎追住我黎咬
係咪之前輕視左我家境而加好後悔
叔叔做咩係人地到留言都唔入黎指導下小弟 好多野想跟你學
你都摺埋唔做,叔叔開香檳興祝緊,還有時間陪你!!
579101 發表於 2015-7-28 02:32 PM
你都摺埋唔做,叔叔開香檳興祝緊,還有時間陪你!!

你都係呀 我摺網鋪 開實體鋪 到時搵個吉日開張實請數字人叔叔落黎同我講下人生經驗 記住到
Mathewson 發表於 2015-7-28 06:33 PM
你都係呀 我摺網鋪 開實體鋪 到時搵個吉日開張實請數字人叔叔落黎同我講下人生經驗 記住到
...

講到開間實體鋪咁叻,有本事間鋪守到一年,回來這裡,理直氣壯地向所有c兄發表你成功偉論,如何擊倒這班無用老鬼,到時我們的人生經驗都要摺埋!
全世界都在這裡等你,看看這個年青人,是一個口出狂言既廢青,亦或年青有為傑青!!!

這個貼大家不用再覆,讓時間證明一切,靜待這個年青人佳音!!!

579101 發表於 2015-7-29 12:01 AM
講到開間實體鋪咁叻,有本事間鋪守到一年,回來這裡,理直氣壯地向所有c兄發表你成功偉論,如何擊倒這班 ...

頂唔到一年我拎枝小黑六上黎搞抽獎呀老屎忽
我係絕對老屎忽, 睇左一下總結兩個字:代溝。好似老豆同個仔係度嘈咁
呢個世界需要正能量,人也需要

我覺得任何人熱情地要去做任何事,只要不是犯法害人,只要不是會去死;別人不應潑冷水 .
那些會預知一定失敗的人,都是自以為是的, nothing is impossible .

很多路都必須自已走過,失敗也是必須要經過的。就好像小朋友學習任何新事物一樣;
那些不鼓勵而是在指指點點的人,可能是出於好意,但更多的是會做成負面的效果。

我們做任何事都需要鼓勵, 在鼓勵下失敗也是帶出正能量的。
沒有人喜歡在大眾面前被別人指點,經歷和年齡可能會令一些人表現比較正面和冷靜。
在小朋友或年青人身上多數會轉化為負面訊息。

如果指點的人用pm的方式,我相信整個氣氛會完全不一樣。不必要在大眾面前展示自已的好意和能力。

我對樓主的初衷是很讚賞的,有熱誠,有行動力。
請樓主冷靜,已經一段時間了,要學會冷靜面對這些.

每個人的表達方式和言語技巧都不一樣。你聽起來不懷好意的,事實並不一定這樣。
很多時,別人的言語總包括很有用的訊息,接受有用的,不要放大沒用的。

這帖已滿滿的負能量,請版主把這主題關了吧。
下個月有冇抽獎?