易攝網

樓主: Mathewson

[出售] [9/7]UPDATED 攝影器材代買 有商業登記 平過澳門N多

Sony E-mount 24-70/4 同上面條link想要的差不多價錢

Ching,我撐你,澳門個價錢基本真係吾靚,如果有需要,我都想幫襯下你!
後生仔,加油!
Mathewson 發表於 2015-6-29 11:51 PM
其實價一定係香港平過澳門 係睇平幾多 我部N記BODY連KIT SET 對比麗C 香港買幫我慳左起碼1K5 SB-910 一枝 ...

想請問支燈係行貨而平1.2K ???
因買水貨,聲譽分別不大
Mathewson 發表於 2015-6-29 11:51 PM
其實價一定係香港平過澳門 係睇平幾多 我部N記BODY連KIT SET 對比麗C 香港買幫我慳左起碼1K5 SB-910 一枝 ...

其實呢個壇有好多師兄係某兩間舖GE熟客或影會D人,所以佢地GE優惠價真係仲平過PRICEHK的~
不過我地一般影友/路人就無呢個福利,我都支持樓主GE行動!
kidd125 發表於 2015-6-30 12:31 AM
其實呢個壇有好多師兄係某兩間舖GE熟客或影會D人,所以佢地GE優惠價真係仲平過PRICEHK的~
不過我地一般影 ...

其實我都係熟客 去親某間鋪都有折 真心佢折都唔會平好多比你 好熟好熟好熟果隻另計啦
祝你成功!!喂,去鴨尿街買三洋電返泥賣啦,平好多,你入定一批又唔貴,又唔洗格價,一排收返十蚊都有得做喎!
harrison 發表於 2015-6-30 12:11 AM
因買水貨,聲譽分別不大

其實我覺得行水分別唔大 壞既機會都係好低 加上而加好多香港水貨鋪都私保一年
REX430 發表於 2015-6-30 12:37 AM
祝你成功!!喂,去鴨尿街買三洋電返泥賣啦,平好多,你入定一批又唔貴,又唔洗格價,一排收返十蚊都有得做喎! ...

三洋電澳門買差唔多價WO (好似係)

電池個市 肯定有得做 (一支燈預4粒 3支就12粒 , 都未計後備 玩2,3支燈的人 大有人在 最好 大廠Dflash D電轉做鋰電 咁就一天都光晒  發表於 2015-7-2 12:57 AM
joe_ung 發表於 2015-6-30 12:10 AM
想請問支燈係行貨而平1.2K ???

我買果枝水 2750HKD 行我係澳門問要38XX HKD 燈既話行水一樣 香港水貨鋪都跟私保一年
leong113 發表於 2015-6-30 12:09 AM
Ching,我撐你,澳門個價錢基本真係吾靚,如果有需要,我都想幫襯下你!
後生仔,加油! ...

多謝支持哈哈 好感激有兩位師兄向我落單了 而加岩岩好夠買船飛
Mathewson 發表於 2015-6-30 12:37 AM
其實我都係熟客 去親某間鋪都有折 真心佢折都唔會平好多比你 好熟好熟好熟果隻另計啦
...

因為親身經歷,曾經幫FD收過二手野,見到張單個價呆左,基本打左8折仲要送FILTER加快卡~

如果係做全新無問題,二手我勸唔好啦,因為暗病D野唔係一時三刻CHECK到~
harrison 發表於 2015-6-30 12:09 AM
Sony E-mount 24-70/4 同上面條link想要的差不多價錢

Sony SEL2470Z 個價好唔平均 我估大約6400左右 帶貨錢收你150蚊算啦 因為你枝鏡同個盒都比較大 佔既空間多 無得再平啦 鏡價照我買張單收 多既找比你 少左既你加返比我
kidd125 發表於 2015-6-30 12:41 AM
因為親身經歷,曾經幫FD收過二手野,見到張單個價呆左,基本打左8折仲要送FILTER加快卡~

如果係做全新 ...

二手我只代交收 檢查機鏡 賣家都唔會代搵 出左問題我唔負責架
Mathewson 發表於 2015-6-30 12:43 AM
二手我只代交收 檢查機鏡 賣家都唔會代搵 出左問題我唔負責架

过海代购二手镜或机,如果能粗略检查镜片有没有发霉,刮花,脱膜,相机能不能开机和正常显示等,这一些简单步骤。
如果发现有问题电话通知买家,由买家决定买与不买,如果取消交易不买的话最后买家支付50元给代购者。
不知可行?
加多50~300蚊代買價, 點解唔自己過去買, 有的揀有的試有的問, 同講下價, 加上不是你信不過, 不過我就不同信,(同一道理, 你為何不買了回來才付款, 不同不過他們嗎), 加上貨出問題瑕疵, 可能出現的爭執, 傷和氣
慈幼仔 發表於 2015-6-30 09:36 AM
过海代购二手镜或机,如果能粗略检查镜片有没有发霉,刮花,脱膜,相机能不能开机和正常显示等,这一些简 ...

得呀 哈哈
支持樓主!
開始一樣新野的時候, 一定好多人同你講唔得.
只要自己認為可行就應該堅持去做.
我想要apple watch
靖少_KING 發表於 2015-6-30 05:01 PM
我想要apple watch

得 我自己都有隻玩緊 想快有既可以先達買貴小小 慢有但平既可以幫你官網訂