易攝網

查看: 424|回復: 17

[出售] M4/3機鏡(Olympus E-M5, Panasonic 20mm & 14-140mm) + Ricoh GR + 背囊

1) Olympus EM5 + panasonic 20mm f1.7 - sold

2) Panasonic LUMIX G VARIO 14-140mm / F3.5-5.6 ASPH (請見下方說明)
 sold

3) Ricoh GR 一代 - sold

4) Crumpler Sinking Barge背囊
  黑色,9成新,減價MOP 300
  介紹請見https://www.shuttertalk.com/revi ... pack-from-crumpler/

5) 同場加賣Samsonite新秀麗(旅行)背囊
  灰色,幾乎全新,減價MOP 250

有意請pm留聯絡電話,thanks
 樓主| 發表於 6 天前 | 顯示全部樓層
 樓主| 發表於 4 天前 | 顯示全部樓層
更新出售物品
發表於 4 天前 | 顯示全部樓層
14-140mm是黑色??
好抵...
regan 發表於 2019-8-16 12:42 PM
14-140mm是黑色??
好抵...

係全黑色,鏡頭介紹:https://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=8159

發表於 4 天前 | 顯示全部樓層
已 pm 相機 連鏡 跟灰色背包。 請留個聯絡電話。 thx
1 & 3 已售
發表於 前天 01:58 PM | 顯示全部樓層
發表於 前天 01:59 PM | 顯示全部樓層
發表於 前天 03:11 PM | 顯示全部樓層
mankenny 發表於 2019-8-18 01:59 PM
小心 !
佢已經將一代當二代賣咗比我。

我也看過樓主的圖,那個確實是二代
二代最初是雙配色
現在只賣第三種配色,但都一樣的

https://www.panasonic.com/tw/con ... nses/h-fs14140.html

發表於 前天 03:12 PM | 顯示全部樓層
mankenny 發表於 2019-8-18 01:59 PM
小心 !

話說你真的懷疑可轉售我
發表於 前天 04:13 PM | 顯示全部樓層
Ok
 樓主| 發表於 前天 04:26 PM | 顯示全部樓層
小心 !

由於本人賣鏡前,未有對鏡頭新舊各款,作全面的資料收集,以至作出了不準確標註及誤導,我係度要向師兄真誠道歉。
但希望借機會作出解釋,令師兄明白我唔係有心。
一直以來,我對Panasonic 14-140的認知只有以下兩支:
1) 2009發佈的14-140,光圈為F4-5.8,我以為係一代
2) 2013年發佈的14-140,光圈為F3.5-5.6,我以為就係二代(正如上面#6個Post條link,dcfever介紹標題所用的‘二代鏡’)

但原來2019年再發佈了另一支14-140,光圈亦為F3.5-5.6,而呢支鏡先係師兄心目中的二代鏡,因鏡頭名稱為Lumix G Vario 14-140mm F3.5-5.6 II ASPH Power OIS,而直到師兄投訴,先知呢支鏡的存在,實在抱歉!

樓主| 發表於 前天 04:48 PM | 顯示全部樓層
另外,已經聯絡師兄作退款
如果其他師兄對支鏡有意,請pm我
發表於 前天 05:52 PM | 顯示全部樓層
vita99x 發表於 2019-8-18 04:48 PM
另外,已經聯絡師兄作退款
如果其他師兄對支鏡有意,請pm我

樓主| 發表於 昨天 01:39 PM | 顯示全部樓層
支Panasonic 14-140鏡退回後已經再次售出
多謝各位關心
發表於 昨天 02:36 PM | 顯示全部樓層
更新了firmware