易攝網

返回列表 發新帖
樓主: sao

超爽的旅程~陽朔

戈到真係好靚a.,且幾低玩wo,,
正呀........
係好抵玩wor

回復 #14 sao 的帖子

Sao兄.介唔介意.把你的行程.機票.酒店的資料比我呀. 我想出年去呀.
到時可以去埋龍x梯田.

Sao 兄d相好靚.
原帖由 <i>joesaga</i> 於 2008-8-5 03:09 PM 發表
Sao兄.介唔介意.把你的行程.機票.酒店的資料比我呀. 我想出年去呀.
到時可以去埋龍x梯田.

Sao 兄d相好靚.;

先謝過joesaga兄的欣賞!

我吾係「兄」,ha...我係女仔!

我果次只係去陽朔,只有經過桂林,在桂林機場降落,行程如下:

提前親自上廣洲買來回機票,廣洲<--->桂林,一程人仔6百幾。

一落機出機場正門就有大巴直去陽朔西街(個幾鐘車程)。

一去到西街即刻搵當地的旅館(有D叫客盞),一街都係,一晚$70人仔,睇多幾間,比夠下&#154028;外的景再租,安全夠地道,比住酒店更加睇到當地人的生活。

一出來就係西街,要食乜有乜,法式/美式/中式,咖啡超香濃,夜晚更多野睇同買,諗返起果到的美食真想再去多一次,去hea足一個星期超值!

順帶一提,從機場到西街下車時,會有D導遊阿姨走來問你將會去邊玩,佢帶路,你睇巖邊個順眼就請返個無防(平到爛),第二日就靠佢帶我地騎單車穿過民居,田野,山過山,原路經過的景物簡直一流,騎足一日單車超累都扺返曬,我地蹈去遇龍河坐竹船,坐左2個鐘,上岸再蹈返單車走,經過月亮山返西街途中睇日落,超好feel.....這是全個旅程最正的一日。

可惜的係無時間去梯田,我果張相係飛機降落前影,好彩影返張!

回復 #25 sao 的帖子

唔該哂師姐.
非常詳細的資料. 可惜我未到加分等級.如果唔係實加比你.
以家我打萛明年年初.會去桂林.梯田. 同海南島.