易攝網

查看: 17975|回復: 135

-----------------

關閉 [複製鏈接]
FEEL 好好~
感覺光了一點.......衣服的out line 又看不見了......椅的頂部也快看不見了....曝光要下點苦功哦.....努力
的確我要的效果就係咁
唔係下下雖要正確到乜都見到gei...

如果你覺得唔好,你出返d 相我睇下你d 傑作
THZ KITW !!!
終於到等到你了~~
好開心喲..

回復 #4 kitw 的帖子

哦哦.......唔好意思....原來我講錯野........小弟沒有惡意的........只是對攝影有熱誠......為交流而交流.......如果樓主唔開心那我只好停止在你這輯相上的交流好了........免傷和氣
--------------------------
原帖由 kitw 於 2008-10-4 22:43 發表
的確我要的效果就係咁

如果你覺得唔好,你出返d 相我睇下你d 傑作

哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈 ......

原帖由 miss.k 於 2008-10-4 23:09 發表
嗯....大家交流下吧...唔好咁激動
kitw 係一位很有個人風格的影c!!

係人都有風格架啦 ...... 不過呢位大師技術不到位嗟 ......

係咪又要交相先可以發言?
有相睇我又無乜所謂
haha
++ o易隻熊
'
                support'!
--------------
原帖由 miss.k 於 2008-10-4 23:52 發表

別這樣呀~~
唔好講得咁偏激 ...
我地係想影出呢種效果...影c做到了!!
這就是我們想要的..

妳話邊個偏激?

呢段說話偏唔偏激?
"的確我要的效果就係咁

如果你覺得唔好,你出返d 相我睇下你d 傑作"

攝影師砰價攝影師既技術失誤都叫偏激?

我覺得中華樓師兄講既說話好中肯 ......
如果妳唔同意,咁不如由妳教我影相啦 ......

Knowledge is power.  by Sir Francis Bacon
好靚啊..   白色~ 好靚
有風格.好靚..
------------------
原帖由 miss.k 於 2008-10-5 17:59 發表

首先言論自由係應該有..
我相信大家善意ge 交流係冇咩問題ge,只不過...大家可能誤會對方語氣
再者我只係一名小小的攝影model,攝影上ge 野冇你地咁專業..
但係你所講攝影師既技術失誤我就就唔認同啦..風格同 ...

學妳話,言論自由 ...... 妳的確有權唔認同 ...... 我好贊成 ......

但妳相信既野唔代表係事實 (fact) ...... 因為妳唔係資深或專業攝影師 ......

人像攝影只係攝影 (同易攝) 入面既一個section,唔係全部,希望妳識得尊重其他攝影師 (I mean 中華樓師兄, not me) ...... 呢度仲有好多人像攝影師 ......
-----------------

原帖由 miss.k 於 2008-10-5 22:05 發表

點解要講埋英文? 型d?
同埋我有邊一句說話令你覺得我唔尊重攝影c ...嚇親我..
好啦..我地係時候要終止呢個話題啦!無針對,只有交流ok

嚇?型D?而家係乜野年代?

我日日都打英文,今日打得特別多,咁順手打咗出黎 ...... 有乜野咁奇?

從呢句說話,我對妳好反感:
"嗯....大家交流下吧...唔好咁激動
kitw 係一位很有個人風格的影c!!"

從妳既寫法分析,妳用第三身人稱稱呼 "kitw",換言之妳呢段說話既對像係中華樓師兄 ......
明眼人都睇到係kitw無禮貌在先 ...... 但點解妳唔係叫kitw唔好咁激動?而係叫中華樓師兄?就算妳係叫雙方唔好咁激動,妳都係錯,中華樓師兄講野咁有禮貌,妳覺得佢邊句 "激動"? 妳搵到出黎,我向妳道歉。
除非妳根本唔知自己打咗D乜出黎 ......

如果妳當初講野負責任,無偏私,無亂咁吸 (我唔係叫妳話kitw,係叫妳唔好顛倒是非黑白),妳根本唔會見到我呢幾段回覆 ......

真理越辯越明!