易攝網

樓主: leick

大家覺得澳門那家相機店最差?

一人一票,廉潔選舉

恭喜曬"美A"高票當選..............
必選美A 啦~~~

去過一次以後唔敢去~~~
美a,次次問親都貴人地好多。。。。。

點解次次都會俾人o地貴...

因為... 你未幫襯得多唔係熟客囉...

不過... 都有句話叫唔熟唔食...

個人睇法... 澳門咁細... 問曬咁多間 mark 埋價都唔會用好多時間...
邊間平同服務 ok (唔好諗住好)就幫襯... 仲唔係身邊友人及長輩級有相熟o既
都可以請人幫手問... 衹要你唔怕欠人人情債就得o勒~~~~

買o野... 買爽就係了... 家陣咁資訊流通...
問多同睇多幾轉已經 ok... 好難話會呃到人就係~~~
美 A : 咁多人唔妥我但都咁多人幫襯我~~~~吹 咩~~~
原帖由 dansa20061023 於 2009-10-9 09:25 AM 發表
美 A : 咁多人唔妥我但都咁多人幫襯我~~~~吹 咩~~~

因為我唸係佢美a地理位置好同存貨多 ..
佢"貴"字行頭 .. 有ching有錢ge .. 其他因素都唔係差ge ..
但係奈何每一次山長水遠咁去到麗b任何一間分店 .. 都係一句 .. "唔好意思, 無貨" ..
麗b做咩成曰都無貨!
有乜分別 咪都係哥d野.
我只係去過餅店(一機三鏡), 麗b(三支鏡), 呢兩間都幾好呀, 任我試...任我玩...

公g 就買過一部菲林機.......因態度麻麻.....之後就無幫親過......

銀f 只會去曬相...

還有間黑店...點解唔列埋出來??
差就唔講,我覺得麗b幾好,就算唔買叫佢報價佢都好樂意~
我投美A,  餅店的人很沒水平,店員閱歷淺,上一次問福倫達鏡頭,那些小朋友轉頭偷笑
,然後說沒聽過,沒聽過久沒聽過吧,為啥要偷笑啊?是要更顯得你無知還是你白chi!!我樣子是比較年輕,但是縱橫一百年的相機鏡頭牌子不多不少也有點瞭解,我禮貌的問,換來是個莫名其妙的回應
後來找個老的,說要訂貨,亂報價,比平均價貴好幾百.
我直接出去買了nc的貨了

還有就是,餅店喜歡買大陸仿造貨沖正牌,不是說大陸的不好,我自己也使用國產的配件,感覺還不錯,但是餅店的人卻把價錢抬到正牌貨的價位。

以上提及的店舖和店員如果看到之後不要對號入座阿,否則自找沒趣,本人純屬抒發感受
美針D價就真係由得佢地吹,唔同人俾唔同價~
銀F就真係離曬譜,上次去問SB600幾錢,班人夠膽死同我講話停產,
我反問返佢地話"停戈支唔係SB800咩"
跟住佢地就叫我買DI622= =''
每次買機或配件我都會格過至少三間再加網上價格, 餅店又真係貴咗10~20%左右
因銀x員工態度超差,尤其個死肥佬,串七七咁
雖則美心想昆我 無商不奸,要小心
但我都係投銀x
我雖然不能投票
但也是選美a~~支持一下
我諗佢可以改名做黑心吧
原帖由 fishbone 於 2009-5-5 07:19 PM 發表

開係Nikon區, 最高票可能係B
I think so
美a 冇貨,會同你講支LENS停左產,試過兩次AFS17﹣35 2.8和 85 1.4都是這樣
USA 係乜?
美A同歌E係同一路的
所以得票應該相加