易攝網

樓主: leick

你對澳門那家相機店最有信心呢?

麗B
麗b啦...n家首選...
以服務態度呢講,我覺得佢最好,
雖然價錢未必係最低...
麗B同餅店兩間都會幫襯,想買個樣野邊間有貨就邊間買。其實我覺得兩間都ok最主要係撞著個咩夥計,好像8月中的時侯倍我表弟去快子基麗B買相機時就撞著個帶住好大條金鍊ga無禮貌夥計 ,平時我去麗B係去渡船街搵肥仔同球哥ga,但渡船街裝修我表弟又心急就去快子基買,就給我一個不愉快經歷。OK我以後都唔去快子基麗B,其他個兩間麗B同餅店就就樣幫襯。
麗B反應不俗~~~SUPPORT!
我的器材亦在麗B買的.................................
我係麗b長期客仔, 唔買野得閒都可以入去吹下水.
我去美X問支S24-70 HSM佢真係唔當我係人.....直情當我係水魚...開價$69xx
麗b同銀F感覺不錯~
美x心買
麗X都OK~~~
麗B或者美A都得, 兩間都好熟
近排係美A買野比較多, 加上八卦想睇下投票結果, 投美A啦
我上次買500D時
去齊 美A/麗B/銀F 3間店問價
美A:一入到去比人當傻仔 kit set 64XX 轉8GB+120 = =
麗B:500D問佢kit set係唔係日本機身+鏡 點知佢話 63XX行貨,之後大問題出現一開機試,中國機身...國內行貨...仲講左句未聽個行貨日本制)...沒想到會這樣
銀F:一入去問價 馬上回價...好似背好曬咁==>(500D MOP 62XX 跟8GB 日本機身日本鏡)...之後馬上成交...果個店員四眼電左髮ge 服務太態好好 教我點用部機
原帖由 thomasycf 於 2009-11-10 08:39 AM 發表
我上次買500D時
去齊 美A/麗B/銀F 3間店問價
美A:一入到去比人當傻仔 kit set 64XX 轉8GB+120 = =
麗B:500D問佢kit set係唔係日本機身+鏡 點知佢話 63XX行貨,之後大問題出現一開機試,中國機身...國內行貨... ...

500d有中國制的版本嗎?
原帖由 leick 於 2009-11-10 11:22 AM 發表

500d有中國制的版本嗎?

...我表達能力不好抱歉
我是想說是國內行貨 馬來西亞制
原帖由 thomasycf 於 2009-11-10 11:53 AM 發表

...我表達能力不好抱歉
我是想說是國內行貨 馬來西亞制

不會吧? 是說真的嗎? 我還以為 C 家全是 MIJ 的...那日後要小心點了..
我機身+閃燈係銀f買,
有兩支鏡係麗b買,
有三支鏡係美a買。
其實係買之前,大家都會上焹click下個價,然後先去買,
我一般都會問哂咁多間,揀最平果間先買~
其實三間都算熟,個價唔會同香港差太遠,
我比較鍾意去美a,因為個老闆會減少少比我,有時甚至比香港個價仲要低~~
間間都吾識
其實我覺得無話邊一間好...只有邊一間既售貨員好...我似我本人咁....只會去定一間找同一個人...
我都覺得麗b好d....
我都係低lv人士= =