易攝網

樓主: leick

你對澳門那家相機店最有信心呢?

我覺得麗B都OK,買過幾次服務還可~!
   支持 麗b...  全部野都係戈到出.. 服務唔錯..
信心爆棚就係麗c啦。 最差就係恆x永樂對面!
其實我地依啲玩錦囊既應該去邊到買器材好?
nikon就話去麗c姐

回復 #6 ovm 的帖子

同意, 同意  
本人覺得
X澤買機就跟多D野..價錢就貴少少..KIT SET  同其他三間差唔多, 所以買KIT SET 可以諗下
麗X 我都買過..唔識人同 上面間差唔多冇咁多野送..SALES服務差唔多..但人多你都有排等下..
銀X 我都買過鏡...SERVICE 都OK...價錢都差不多..我果次有帶機去試鏡..佢都借部DISPLAY俾我試..肥仔態度唔錯喎..
美X 我都買過鏡...出其地一開價就平過曬出面喎...睇完支鏡OK 就立即試鏡..話買..即刻又平D..心諗唔係枝鏡有問題呀...一試枝鏡係冇問題喎...OK..試完鏡找數走人...但個SALES唔係老闆..
所以幾間都OK.啦..
PS..最緊要係舖頭唔多人就間間都差唔多.
麗B 價錢合理
我去麗B買野本身係有折扣
但我費事開聲
唔知點解系美森買鏡平過麗C
原帖由 closetoyou 於 2010-2-18 09:23 PM 發表
三盞燈個間 銀F幾好架

年紀大d既老闆態度好好,

我買機同燈都去個度..個價都OK

我問D3100 BODY 佢開$5XXX

回復 #106 chisum14 的帖子

唔怪得我咁多朋友都去餅店買鏡啦
原來係平d的
我對麗B 有十足信心
話說我2年前剛想入手人生第一支數碼單反,正考慮 C 記定 N 記時,我入美A叫佢羅支500d比我試下,點知佢只係比左個 "盒"我 ,話要比錢買先可以拿真機試 ,我興到火屎 ,回佢一句唔試又點買?你有沒心賣架比佢我就走左,出門口後發誓意後唔會入美A 買野
之後去到麗B 佢當然好,比我左試又試又左3,4部機又細心解答我問題,也因為麗B 我才入左 N 家
自從上年買電同買鏡1獲之後死都唔去美x買野... 個肥婆售貨員......真系不得了..... 我支持麗B
售價方面:其實我買左咁多野,分別在銀x同三間麗x都有幫親過~價錢方便都要靠自己行下格下價睇下邊間同邊個人開價最平~

差的服務方面:在於個人經驗,在銀x個老闆都一時時的,我部550d都係果度買,服務同價錢都ok!!但我買NEX就有少少不滿...我本來好想要白色,個老闆話無白色但都有好多人買紛紅色,佢就拿出黎拆比我試開個價都ok,我試了幾次個心都係想要白色,咁就同老細講唔好意,打算去麗x問問有無白色,出到門口我老婆話其實紛紅色都幾靚想要買,同一時間個老細大大聲話:運桔ga~拆哂出黎玩先話唔要!!......大哥!我無叫你拆比我試ga...基於大人想買又唔想行就火火地咁買左,我諗都唔會有下次,因為佢d夥計仲加衰,當我咩都唔識

好的服務方面:渡船街麗x有個中年呀叔超正!我唔係好識腳架d野,佢飲往野不其厭煩地解釋同介紹比我,但超出我預算只係買左支580EX~佢又好笑容,但去過咁多次都係見過佢一次~唔知係咪老細呢?_?大約40~50old的,我儲夠錢一定會搵番佢同佢買腳!!仲有筷子基個肥仔都好好~

信心方面:斷估果幾間都唔會賣次貨水貨同二手當一手咁賣掛@_@?"
餅店同麗B都差唔多, 因用N記幫襯麗B較多, 就星期日放假多數去筷子基麗B.
餅店就一定唔好系假期去買野, 好多國內同胞系度買野, 仲系消費好勁個隻, 售貨員都唔想啋您,
銀雞, 凶宅因信心關係, 影相野無幫襯過.
前排想出部新手D7000機~於是走左去麗B同銀X問一下~~覺得銀X個肥佬板態度十分之好~問什麼答什麼~至於麗B就沒什麼談~只問了個價同一點點事就走(因為系銀X已問了很多...)
前者KIT SET  117~~但有袋同UV鏡~~後者112~但2樣都冇得送~~~因完全是新手~所以到現在還在考慮中~~
還想問一下其他帥兄~~有什麼方法試尼部機架呢~~~因聽說HK前排有一批D7000出哂事~~黑點勁多~~
咁多人投麗C,第二時買野想平都難
我都無權投票喎, 不過我多數搵美A

回復 #2 A書人 的帖子

Nice , not that cheap at all and alway run out of stock..